Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 Επικοινωνία | Πληροφορίες
Δεδομένα με 15 λεπτά καθυστέρηση
iPhone

Η εφαρμογή ΧΑΑ on-line Αναλυτικές οδηγίες

Γενική περιγραφή

Η νέα εφαρμογή online παρακολούθησης του ΧΑΑ είναι υλοποιημένη με Microsoft Silverlight, εκτελείται απευθείας στον browser του χρήστη και δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης πράξεων σε επιλεγμένες μετοχές σε πραγματικό χρόνο. Το Microsoft Silverlight δίνει καλύτερη αισθητική και ευχρηστία στο περιεχόμενο μίας σελίδας και προσφέρει δυναμικό γραφικό περιβάλλον.

Περιβάλλον εκτέλεσης - Πλεονεκτήματα του Silverlight

Η νέα εφαρμογή online παρακολούθησης του ΧΑΑ είναι συμβατή με πληθώρα browsers (Internet Explorer, Firefox,Safari Opera), με Mac και στο άμεσο μέλλον και με Linux/Unix. Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Silverlight είναι ότι η γραφική διεπαφή χρήστη δημιουργείται από τον server χρησιμοποιώντας την XAML (eXtensible Application Markup Language), και αφού γίνει αυτό μπορεί να φορτωθεί αυτόματα στον χρήστη. Με πιο απλά λόγια, η εγκατάσταση του Silverlight γίνεται μία και μοναδική φορά στον υπολογιστή του χρήστη και η εφαρμογή ανοίγει αυτόματα κάθε φορά που επιλέγεται η είσοδος στην online παρακολούθηση του ΧΑΑ.

Απαιτήσεις συστήματος

Η καλή εκτέλεση της εφαρμογής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο browser που χρησιμοποιείτε, τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σας και η ανάλυση της οθόνης σας. Τέλος, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η αξιοπιστία της σύνδεσης του υπολογιστή σας στο Internet. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να χρησιμοποιηθεί κάποια σχετικά τελευταία έκδοση των γνωστότερων browsers (Microsoft Internet Explorer μεγαλύτερη από 6,Firefox μεγαλύτερη από 3). Δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάποια ρύθμιση προκειμένου να επιτραπεί η εκτέλεση του Microsoft Silverlight στον υπολογιστή σας.

Το σύστημά σας θα αποδίδει καλύτερα αν έχει αρκετή μνήμη (συνιστάται τουλάχιστο 512MB) και γρήγορο επεξεργαστή. Το ελάχιστο σύστημα στο οποίο έχει επαληθευτεί η εφαρμογή, έχει μνήμη 256MΒ, αλλά η απόδοση σε τέτοια συστήματα μπορεί να είναι κατώτερη από τις απαιτήσεις του χρήστη.

Απαιτήσεις δικτύου

Σε ότι αφορά την ταχύτητα σύνδεσης στο Internet, αυτή εξαρτάται από τον όγκο συναλλαγών του ΧΑΑ. Με το σημερινό όγκο, μιά μέση ταχύτητα περίπου 20 Kbps είναι αρκετή. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό δεν αφορά μόνο τη σύνδεση του modem σας, αλλά και την ταχύτητα πρόσβασής σας στο Internet, όπως την εξασφαλίζει ο παροχέας υπηρεσιών Internet (ISP) στον οποίο συνδέεστε. Εκτός από την ταχύτητα, και η ποιότητα σύνδεσης παίζει ρόλο, καθώς τυχόν απώλειες μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα ορισμένες καθυστερήσεις.

Χρέωση, δικαιώματα και ευθύνες του παροχέα

Η υπηρεσία παρέχεται με 15λεπτη καθυστέρηση δωρεάν σε όλους τα μέλη του in.gr, και σε πραγματικό χρόνο (Real-time) σε συνδρομητές. Απαιτείται η εγγραφή του χρήστη και η εγκατάσταση λογισμικού. Δεν επιτρέπεται κανενός είδους αναδιανομή της πληροφορίας χωρίς προηγούμενη συμφωνία και έγγραφη άδεια από το in.gr.

Tο in.gr παρέχει την υπηρεσία με τη μέγιστη ευθύνη και προσπαθώντας πάντοτε να δίνει τα online δεδομένα σε όλους τους χρήστες, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, και ακριβώς όπως αυτά παρέχονται από τα συστήματα του ΧΑΑ.

Πέραν αυτών, το in.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη, άμεση ή έμμεση, για τυχόν καθυστερήσεις, διακοπή σύνδεσης, διακοπή της παρεχόμενης υπηρεσίας, όπως και για τυχόν ανακρίβειες στα δεδομένα που μπορεί να προέλθουν από σφάλματα μετάδοσης δεδομένων, τυχόν σφάλματα αριθμητικής στρογγυλοποίησης κ.λπ.