Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 Επικοινωνία | Πληροφορίες
Δεδομένα με 15 λεπτά καθυστέρηση
in.gr  >>  Οικονομία  >>  Είδηση
iPhone
 
Εκτύπωση σελίδας Αποστολή σελίδας με email

Μανώλης Δραϊνάκης: Ο Χρυσός Οδηγός «ξεκλειδώνει» την αγορά της Κίνας

Μανώλης Δραϊνάκης: Ο Χρυσός Οδηγός «ξεκλειδώνει» την αγορά της Κίνας O κ. Μανώλης Δραϊνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Χρυσού Οδηγού

Τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να «ξεκλειδώσουν» την πολλά υποσχόμενη αγορά της Κίνας προσφέρει πλέον ο Χρυσός Οδηγός χάρη στη συνεργασία του με τη μηχανή αναζήτησης Baidu.

O κ. Μανώλης Δραϊνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Χρυσού Οδηγού μιλά για τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας και το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των Κινέζων για την Ελλάδα.

 

Ποια είναι τα οφέλη για τον επιχειρηματικό κόσμο από τη συμφωνία του Χρυσού Οδηγού με την Baidu;

Με δεδομένο το ενδιαφέρον των Ελληνικών Επιχειρήσεων για την μεγάλη αγορά της Κίνας,  η συμφωνία με την Baidu στην ουσία ανοίγει τον δρόμο σε όλες τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, να προσεγγίσουν την συγκεκριμένη αγορά και να ξεκινήσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες και εμπορικές συναλλαγές.

Από έρευνα που διενεργήσαμε, πριν την έναρξη της προσπάθειας μας για την συγκεκριμένη συμφωνία, προέκυψε ότι, το 55% των εξαγωγικών επιχειρήσεων ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν συνεργασίες με την Κινεζική αγορά, πέραν αυτών που ήδη επιχειρούν, και το 52% των Τουριστικών επιχειρήσεων αναζητούν τρόπους προσέλκυσης Κινέζων τουριστών.

Στην Κίνα υπάρχουν μέχρι στιγμή περίπου 600 εκατομμύρια χρήστες του Internet, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μεσαίου και ανώτερου βιοτικού επιπέδου, ενώ το 33,8% συνηθίζει να κάνει πλέον τις Online αγορές και το 45,5% αναζητά πληροφορίες αποκλειστικά και μόνο από το Διαδίκτυο προκειμένου να αποφασίσει για την ικανοποίηση των καταναλωτικών τους αναγκών.

Είναι προφανές λοιπόν ότι το επιχειρείν στην Κινεζική αγορά οδηγείται μέσα από το Internet.

H Baidu είναι η κυρίαρχος μηχανή αναζήτησης στην Κινα, έχοντας το 82% των χρηστών και περισσότερες από 6 δισεκατομμύρια αναζητήσεις ημερησίως.

Η παρουσία λοιπόν των Ελληνικών Επιχειρήσεων στην συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης θα λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος με τα εκατομμύρια των καταναλωτών που την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση, καθώς και των τοπικών εισαγωγικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που αναζητούν συνεργάτες στην Κίνα. 

 

Σε ποιους επιχειρηματικούς κλάδους απευθύνεται ως επί το πλείστον η νέα υπηρεσία;

 

Η Baidu μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό σύμμαχο για όλες τις Τουριστικές και τις Εξαγωγικές επιχειρήσεις που προσανατολίζονται στην αγορά της Κίνας. Η συνεργασία με τον Χρυσό Οδηγό ανοίγει τον δρόμο προς την Κίνα, ακόμη και για τις μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις, για τις οποίες οι δαπάνες των γνωστών μεθόδων εξαγωγών πιθανόν είναι εκτός budget.

Σε ότι αφορά τον Τουρισμό, αξίζει να επισημανθεί ότι ήδη 100 εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν κάθε χρόνο σε χώρες του εξωτερικού, ενώ τα επόμενα χρόνια αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ.

Ανάλογα είναι τα στοιχεία και για τα Ελληνικά προϊόντα. Οι Επιχειρήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει τις εξαγωγές στην αγορά της Κίνας έχουν καταγράψει σημαντική αύξηση του τζίρου τους και έχουν ήδη διαπιστώσει τις τεράστιες δυνατότητες και ευκαιρίες της εν λόγω αγοράς.

Ένας άλλος κλάδος που τελευταία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά της Κίνας είναι αυτός του real estate - κλάδος που δραστηριοποιείται και επιχειρεί κατά κύριο λόγο μέσω του Διαδικτύου.

 

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει μια επιχείρηση, προκειμένου να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες της Baidu;

 

Ο Χρυσός Οδηγός, με τους εξειδικευμένους συνεργάτες που διαθέτει, αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου την παρουσία των Ελληνικών επιχειρήσεων  στην Baidu.

Αναλαμβάνει, δηλαδή, το σχεδιασμό και την υλοποίηση της καμπάνιας στη Baidu και παρακολουθεί συστηματικά την απόδοσή της, προκειμένου, αφενός μεν να ενημερώνει με στατιστικά στοιχεία την επιχείρηση για την συνολική απόδοση της επένδυσης, αφετέρου δε να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Στόχος μας είναι η βέλτιστη απόδοση της επένδυσης κάθε Πελάτη μας στη διαφημιστική του καμπάνια στη Baidu.

 

Υπάρχει αποδεδειγμένο ενδιαφέρον από Κινέζους χρήστες της Baidu για ελληνικές επιχειρήσεις και προϊόντα;

 

Με βάση την ανάλυση των δεδομένων αναζητήσεων της Baidu προκύπτει ότι η Ελλάδα ως χώρα και τα ελληνικά προϊόντα είναι από τις λέξεις – κλειδιά που οι αναζητήσεις τους αυξάνονται με πολύ μεγάλο ρυθμό.

«Πρωταθλητές» στις ελληνικού ενδιαφέροντος αναζητήσεις της Baidu είναι ο κλάδος του τουρισμού, με την Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου να πρωτοστατούν, καθώς και τα ελληνικά προϊόντα.

Ένας από τους βασικούς στόχους και τις επιδιώξεις αυτής της συμφωνίας με την Baidu είναι ακριβώς αυτό: Να κάνουμε ισχυρή την παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων και των ελληνικών προϊόντων, στην κορυφαία μηχανή αναζήτησης της Κίνας και να τις ανεβάσουμε στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Πώς αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της γλώσσας;

 

Όντως η γλώσσα είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του, κάθε ενδιαφερόμενος να αναζητήσει πελάτες και συνεργάτες στην αγορά της Κίνας. Η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων στην Baidu σχεδιάζεται και υλοποιείται σε συνεχή συνεργασία με τους ειδικούς της εν λόγω μηχανής αναζήτησης, οι οποίοι μεταξύ των άλλων, αναλαμβάνουν και το θέμα της γλώσσας.

Στην Κίνα υπάρχουν διαφορετικοί διάλεκτοι από περιοχή σε περιοχή με σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.

Ένα επίσης σημαντικό θέμα, το οποίο έχει σημαντικό ρόλο στην απόφαση των Κινέζων καταναλωτών για την επιλογή προϊόντων και υπηρεσιών είναι το περιεχόμενο. Για παράδειγμα, με βάση τα στοιχεία της Baidu, ένας Κινέζος τουρίστας κατά μέσο όρο πραγματοποιεί 34 αναζητήσεις σχετικές με το ταξίδι που προγραμματίζει, πριν αποφασίσει να κάνει τις απαραίτητες κρατήσεις.

Όλα αυτά τα ζητήματα έχουν αντιμετωπιστεί μέσα από την συμφωνία που υπογράψαμε με την Baidu και είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε την κατάλληλη κάθε φορά παρουσία για κάθε επιχείρηση, ανάλογα την δραστηριότητά της και τους στόχους που έχει για την αγορά της Κίνας.

Η υπηρεσία απευθύνεται αποκλειστικά σε πελάτες του Χρυσού Οδηγού ή μπορεί κανείς να την αποκτήσει και αυτόνομα;

 

Η επιλογή μιας επιχείρησης να αποκτήσει παρουσία στην Baidu μέσω του Χρυσού Οδηγού, δεν έχει ως προαπαιτούμενο τον συνδυασμό και με τις άλλες υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Κάθε εταιρεία-Πελάτης μας επιλέγει κάθε φορά μετά από δομημένη συζήτηση με τους συνεργάτες μας, μέσα από ένα ευρύ και αποτελεσματικό χαρτοφυλάκιο, τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες προβολής και τους στόχους της στην συγκεκριμένη περίοδο.

 in.gr
 
Οι μετοχές μου Ρυθμίσεις »
Δεν έχετε προσθέσει μετοχές στo κουτί
"Οι μετοχές μου".
Δείκτες ΧΑ
Δείκτης Μον. Διαφ. (%) Γραφ.
ΓΔ 748,37 1,92 0,26% 1001;ΓΔ
FTSE 20 1.973,22 3,98 0,20% 1000;FTSE 20
FTSE 40 1.014,41 16,71 1,67% 1011;FTSE 40
FTSE 80 2.193,35 11,09 0,51% 1022;FTSE 80
FTSE ΤΡΑΠ 771,45 -3,05 -0,39% 1016;FTSE ΤΡΑΠ
Μεγαλύτερη Ανοδος
Μετοχή Τιμή Διαφ. (%) Γραφ.
ΓΕΔ 0,0180 0,0030 20,00% 437;ΓΕΔ
ΑΝΕΠΟ 0,1040 0,0170 19,54% 80;ΑΝΕΠΟ
ΝΙΚΑΣ 0,4400 0,0690 18,60% 244;ΝΙΚΑΣ
ΑΝΕΚ 0,0800 0,0110 15,94% 82;ΑΝΕΚ
ΠΑΣΑΛ 0,0770 0,0080 11,59% 466;ΠΑΣΑΛ
Μεγαλύτερη Πτώση
Μετοχή Τιμή Διαφ. (%) Γραφ.
ΙΝΚΑΤΔ 0,9750 -0,9350 -48,95% 528;ΙΝΚΑΤΔ
ΔΟΜΙΚ 0,0960 -0,0240 -20,00% 347;ΔΟΜΙΚ
ΥΑΛΚΟ 0,1430 -0,0350 -19,66% 274;ΥΑΛΚΟ
ΒΙΟΤ 0,0800 -0,0190 -19,19% 62;ΒΙΟΤ
ΔΟΥΡΟ 0,1230 -0,0290 -19,08% 369;ΔΟΥΡΟ